De Musici

Elsa Kal,          zang
                  

   

 
Via Folk, Pop, Klassiek en nu Bossa Nova is Elsa steeds op zoek naar nieuwe muzikale impulsen. Aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten studeerde zij af, waar ze  klassieke  en lichte muziek heeft gestudeerd.
Zij heeft solistische medewerking  verleent in diverse ensembles met optredens onder meer in het Concertgebouw Amsterdam, De IJsbreker in Amsterdam, radio- en TV opnames onder andere voor de Concertzender en Het Zondagochtendconcert op radio 4 vanuit De Spiegelzaal in het Concertgebouw. 
Kijk en luister ook bij www.vocalcoachingelsakal.nl 
Een lang gekoesterde wens gaat  in vervulling met Tinta Bossa, met subtiele, levendige en ritmische muziek. Elsa zingt deze Latin muziek in het Braziliaans !
     

Erik Uhlenbusch,    gitaar
 
                
Erik speelt vanaf zijn vijftiende jaar gitaar , nadat hij eerst een eigen gitaar had gebouwd. Hij heeft zijn muzikaliteit ontwikkeld door te spelen in verschillende bands, zowel in de Popmuziek als in de Jazz. Door het nemen van klassiek gitaarles heeft hij een breed repertoire opgebouwd. Hij heeft een enorme passie en talent voor muziek, met name ook voor Bossa Nova.
Sinds medio 2011 vormt hij samen met Elsa het kloppend hart van Tinta Bossa  en componeert ook voor dit ensemble :op de CD Caminho do coração staan drie eigen nummers : Rio, Caminho en Poesia.
                                                      

       Kenrick Gunther, percussie 
                   Kenrick Gunther is percussionist met Surinaamse roots. Hij heeft 30 jaar ervaring in lesgeven en spelen in ad hoc formaties op drums en percussie.    

Na zijn studie aan het Conservatorium in Rotterdam studeert hij met regelmaat in  Afrika, Cuba, Suriname en Amerika.

In 2010 studeerde hij af aan de HKU in Master in Education of Arts.

Naast zijn privé school geeft hij les aan een centrum voor de kunsten en de Harmonie.

Sinds kort geeft hij les aan het nieuw opgezette conservatorium in Paramaribo Suriname.

Zie ook www.kenrickgunther.nl    
    

     
            


    Igor Vijzelman, contrabas
 
     
Igor Vijzelman begon rond zijn veertiende jaar met drums en volgde lessen daarin op de muziekschool. Hij speelde vervolgens in allerlei lokale rock en bluesbands in Arnhem en omgeving. In zijn twintiger jaren begon hij de jazz en jazzrock te ontdekken en studeerde na verschillende omzwervingen een paar jaar drums lichte muziek aan het conservatorium. Hij speelde in heel veel verschillende jazzcombo's, waaronder twee jaar in Zweden.  Hij begon met het geven van drumlessen. Pas in zijn eind dertiger jaren ontdekte hij de contrabas en volgde lessen bij de Friese / Utrechte bassist Tjitze Vogel, waar hij als drummer ook mee had gewerkt. Naast zijn werk als drumleraar speelt hij in diverse combo's, in de richting van Jazz, Klezmer / Joodse muziek en in de Gypsy / Zigeunerjazz groep Souvenirs. 
 
 
 
 
 
       

 


 Mauricio Lobao, percussie 
            
 
   
 
Mauricio is al meer dan twintig jaar aktief als professionele percussionist. Hij is geboren in Sao Paulo, Brazilië, maar woont al meerdere jaren in Europa .
Mauricio werkt hier nauw samen met de dj's van Silent Disco. Ook treedt hij op met de coverband Brand New Randy. In zijn studio produceert hij zijn eigen muzikale experimenten. Hierdoor kwam hij op het idee om onder de naam Ritmos do Brasil workshops te gaan geven op festivals, maar ook op scholen en kinderfeestjes. In de zomer vormde Ritmos do Brasil een vast onderdeel van  de Parade.                     Hieronder de professionele  musici waarmee Tinta Bossa met enorm veel plezier heeft samengewerkt :

 Willard van Ooij,  contrabas 

          

Willard van Ooij studeerde klassiek gitaar en lichte muziek aan het
Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Via de basgitaar heeft hij
uiteindelijk de overstap gemaakt naar de contrabas. Hij ondersteunde  Tinta Bossa  van 2007 -2012 met het warme geluid van zijn contrabas. Hij koos daarna voor een klassieke opleiding voor de contrabas.

       


Tim van der Veen, percussie

      
       
 
Via dans is Tim in de wereld van percussie gerold
en hij heeft lessen gevolgd bij Martin Verdonk en Kaloga Traoré.
Alle stukken voor Tinta Bossa heeft Tim  zelf geschreven, met zijn tomeloze inzet maakte hij deel uit van Tinta Bossa van 2007-2012.
Tim koos daarna voor Afrikaanse muziek en specialiseert zich nu in de  Djembe onder de naam Duizendpootpercussie.